Jak kysat okurky v hrnci: sedm tajemství od profesionálů

Foto: z otevřených zdrojů

Jak zakysat okurky v hrnci: sedm tajemství

Nakládané okurky jsou oblíbenou pochoutkou mnoha lidí, ale ne každý ví, jak je připravit opravdu chutně a bez problémů.

Aby byly okurky křupavé, šťavnaté a chutné, je třeba znát několik jednoduchých, ale účinných triků.

Jak se vyhnout chybám a připravit dokonalé okurky

  • Vyberte si správné okurky. Nejlepší jsou malé, husté plody s tenkou slupkou. Velké, masité okurky se rychle rozmočí a ztratí strukturu.
  • Před vařením okurky namočte. Několik hodin ve studené vodě jim pomůže nasytit se vlhkostí, díky které bude předkrm šťavnatější.
  • Ovoce roztřiďte podle velikosti. V jedné sklenici by neměly být velké a malé okurky – vaří se nerovnoměrně.
  • Odřízněte špičky. Malé řezy na obou stranách umožní slanému nálevu proniknout do plodů a zlepšit proces kvašení.
  • Sůl – pouze hrubá, běžná sůl. Jodizovaná sůl není vhodná, protože blokuje kvašení. Optimální poměr – 2 polévkové lžíce se sklíčkem na každý litr čisté vody. Sůl by se neměla sypat přímo do sklenice – nerozpustí se a nálev bude nerovnoměrný.
  • Přidejte listy křenu a černého rybízu. Křen obsahuje třísloviny, které udržují okurky křupavé, zatímco černý rybíz dodává okurkám zvláštní vůni a příjemnou chuť.
  • Česnek je pro okořenění. Dodá předkrmu pikantní chuť, ale nepřehánějte to s ním – příliš mnoho ho může způsobit, že okurky změknou.

Uplatněním těchto jednoduchých tajemství dokáže i začátečník připravit kyselé okurky, které zaujmou svou křupavostí a bohatou chutí.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Každodenní tipy pro každodenní život