Něco takového jste ještě neochutnali: recept na dýňový a pomerančový džus

Dýňový džus se připravuje velmi snadno.

Dýně není jen dobrou surovinou pro přípravu polévek nebo sladkého pečiva. Připravíte z ní i lahodný a výživný nápoj. Dýňovou šťávu v kombinaci s citrusovými plody budou mít dospělí i malí. TSN.ua připravil recept na dýňovou šťávu od kuchaře Eugena Klopotenka.

Recept

Složení na 1,6 litru:

  • 1 kg oloupané dýně
  • 1 litr vody
  • 2 pomeranče
  • 200 g cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy

Příprava

  1. Dýni oloupejte a zbavte slupky a semen. Dýni vložte do hrnce a přidejte 1,5 litru vody.
  2. Oloupejte a nakrájejte na kostky dva pomeranče. Přidejte je k dýni.
  3. Směs dejte na oheň a po uvaření ji 20 minut povařte.
  4. Když dýňovo-pomerančovou směs stáhnete z ohně, rozšlehejte ji mixérem. Poté šťávu přeceďte přes síto a dejte zpět na oheň.
  5. Přidejte cukr a citronovou šťávu. Šťávu vařte dalších 20 minut.
  6. Horkou šťávu nalijte do sterilizovaných sklenic a uzavřete sterilizovanými víčky.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Každodenní tipy pro každodenní život