Dýňový džus se připravuje velmi snadno.
Dýně není jen dobrou surovinou pro přípravu polévek nebo sladkého pečiva. Připravíte z ní i lahodný a výživný nápoj. Dýňovou šťávu v kombinaci s citrusovými plody budou mít dospělí i malí. TSN.ua připravil recept na dýňovou šťávu od kuchaře Eugena Klopotenka.
Recept
Složení na 1,6 litru:
- 1 kg oloupané dýně
- 1 litr vody
- 2 pomeranče
- 200 g cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
Příprava
- Dýni oloupejte a zbavte slupky a semen. Dýni vložte do hrnce a přidejte 1,5 litru vody.
- Oloupejte a nakrájejte na kostky dva pomeranče. Přidejte je k dýni.
- Směs dejte na oheň a po uvaření ji 20 minut povařte.
- Když dýňovo-pomerančovou směs stáhnete z ohně, rozšlehejte ji mixérem. Poté šťávu přeceďte přes síto a dejte zpět na oheň.
- Přidejte cukr a citronovou šťávu. Šťávu vařte dalších 20 minut.
- Horkou šťávu nalijte do sterilizovaných sklenic a uzavřete sterilizovanými víčky.