Lahodné – jako v dětství: nejlepší recept na dýňovou kaši

Foto: z otevřených zdrojů

Dýňová kaše se může vařit s přidáním rýže nebo prosa.

Podzim lze jednoznačně nazvat obdobím dýní. Nejoblíbenějším pokrmem, známým z dětství, je kaše. Je nejen chutná, ale také užitečná. Vždyť dýně je bohatá na vlákninu a draslík. TSN.ua připravil recept na dýňovou kaši od kuchaře Jevhena Klopotenka.

Kaši lze uvařit s přídavkem rýže nebo prosa. Srdcem tohoto pokrmu je rýže. Kuchař sice říká, že k vaření se hodí jakákoli, nicméně jsou zde určité nuance. Aby dýňová kaše byla homogenní a jemná, je lepší vzít kulatozrnnou rýži – má více škrobu. Pokud chcete, aby byla kaše drobivější, použijte dlouhozrnnou rýži.

Recept

Složení:

  • 500 g oloupané dýně
  • 200 ml vody
  • 500 ml mléka
  • 50 g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 100 g rýže

Příprava

  1. Nejprve je třeba dýni oloupat ze slupky a odstranit jádro se semeny. Poté ji nakrájejte na velké kostky.
  2. Dýni vložte do hrnce a zalijte ji vodou. Vařte ji 30 minut a poté ji slijte.
  3. Uvařenou dýni rozmělněte nebo rozmixujte v mixéru dohladka. K pyré přidejte mléko a přiveďte k varu.
  4. Mezitím předehřejte troubu na 160 °C. Do pánve s dýní přidejte propláchnutou rýži, máslo a cukr.
  5. Pánev přikryjte pokličkou a vložte na 30 minut do trouby.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Každodenní tipy pro každodenní život