Foto: z otevřených zdrojů
Díky tomuto dresinku bude váš boršč velmi chutný, bude mít bohatou chuť a vůni.
Boršč je oblíbeným pokrmem Ukrajinců. Podzim, kdy na zeleninové zahrádce dozrává zelenina, je ideálním obdobím pro přípravu domácí zálivky k tomuto pokrmu. Váš boršč bude dokonalý, zdravý a hlavně – bez zbytečných konzervantů. TSN.ua připravila recept na borščový dresink od šéfkuchaře Jevhena Klopotenka.
Ze sady ingrediencí pro tento recept by měly být tři sklenice dresinku o objemu 0,5 litru.
Recept
Složení:
- 1 kg vařené červené řepy
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 80 ml oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 150 g rajčatového protlaku
- 1 polévková lžíce soli
- 1 polévková lžíce cukru
- 50 ml 9% octa
- 3 bobkové listy
- 6 hrášků černého pepře
- 6 ks aromatických pepřů
Příprava
- Uvařenou řepu a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte na kostičky.
- V hrnci rozehřejte rostlinný olej. Vložte cibuli a smažte ji, dokud nezprůhlední. Poté přidejte mrkev a smažte dalších 10 minut. Poté přidejte mletou papriku, rajčatový protlak, promíchejte a 5 minut poduste.
- K dušené zelenině přidáme nastrouhanou vařenou řepu, sůl, cukr, ocet a koření. Promíchejte.
- Zálivkou naplňte půllitrové sklenice a uzavřete je víčky. Naplněné sklenice s dresinkem vložte do hrnce a sterilujte 15 minut od bodu varu. Sklenice zakryjte víčky.