Borščový dresink s vařenou řepou: recept od slavného šéfkuchaře

Foto: z otevřených zdrojů

Díky tomuto dresinku bude váš boršč velmi chutný, bude mít bohatou chuť a vůni.

Boršč je oblíbeným pokrmem Ukrajinců. Podzim, kdy na zeleninové zahrádce dozrává zelenina, je ideálním obdobím pro přípravu domácí zálivky k tomuto pokrmu. Váš boršč bude dokonalý, zdravý a hlavně – bez zbytečných konzervantů. TSN.ua připravila recept na borščový dresink od šéfkuchaře Jevhena Klopotenka.

Ze sady ingrediencí pro tento recept by měly být tři sklenice dresinku o objemu 0,5 litru.

Recept

Složení:

  • 1 kg vařené červené řepy
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 80 ml oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 150 g rajčatového protlaku
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 50 ml 9% octa
  • 3 bobkové listy
  • 6 hrášků černého pepře
  • 6 ks aromatických pepřů

Příprava

  1. Uvařenou řepu a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejte rostlinný olej. Vložte cibuli a smažte ji, dokud nezprůhlední. Poté přidejte mrkev a smažte dalších 10 minut. Poté přidejte mletou papriku, rajčatový protlak, promíchejte a 5 minut poduste.
  3. K dušené zelenině přidáme nastrouhanou vařenou řepu, sůl, cukr, ocet a koření. Promíchejte.
  4. Zálivkou naplňte půllitrové sklenice a uzavřete je víčky. Naplněné sklenice s dresinkem vložte do hrnce a sterilujte 15 minut od bodu varu. Sklenice zakryjte víčky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Každodenní tipy pro každodenní život