Recept na dokonalé profiteroles se vzdušným těstem a lahodným krémem vám pomůže připravit malá cukrářská mistrovská díla.
Chcete své hosty ohromit delikátními dezerty bez větší námahy? Recept na dokonalé profiteroles se vzdušným těstem a chutným krémem vám pomůže připravit malá cukrářská mistrovská díla přímo ve vaší kuchyni. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogera Alexe Mila.
Recept na profiterolky
Složení: 1:
- voda – 125 ml
- máslo nebo margarín – 50 g
- mouka – 75 g
- vejce – 2-3 ks
Na nádivku budete potřebovat:
- mascarpone – 250 g
- smetana (30-33 %) – 70 g
- moučkový cukr – 70 g
- vanilkový cukr – 10 g
- čokoláda a ořechy na pokrytí povrchu
Příprava
- Do hrnce nalijte vodu, vhoďte máslo a rozpusťte ho. Když se začne vařit, přisypeme mouku a 2-3 minuty mícháme. Odstavíme z ohně a lžící dále mícháme, aby v těstě nebyly hrudky mouky a vše se promíchalo do homogenní konzistence.
- Počkejte, až těsto vychladne, a za stálého míchání do něj rozklepněte jedno vejce po druhém. Můžete použít stěrku nebo mixér. V průměru potřebujete 3 vejce – konzistence těsta by měla být taková, aby nebylo ani husté, ani řídké.
- Těsto přendejte do sáčku na vaření a vhoďte je na plech – může to být podložka nebo pergamen. Mezi profiteroly nechte volný prostor, protože při pečení se jejich velikost zdvojnásobí.
- Pečte 12-15 minut při 200 C, poté snižte teplotu na 180 C a pečte dalších 15-20 minut.
- Na náplň smíchejte mascarpone, smetanu, moučkový a vanilkový cukr. Nožem udělejte na dně otvor a naplňte ho náplní. Vrchní část potřete rozpuštěnou čokoládou a posypte nasekanými ořechy.