Profiteroles se smetanou: recept na vynikající domácí dezert

Recept na dokonalé profiteroles se vzdušným těstem a lahodným krémem vám pomůže připravit malá cukrářská mistrovská díla.

Chcete své hosty ohromit delikátními dezerty bez větší námahy? Recept na dokonalé profiteroles se vzdušným těstem a chutným krémem vám pomůže připravit malá cukrářská mistrovská díla přímo ve vaší kuchyni. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogera Alexe Mila.

Recept na profiterolky

Složení: 1:

  • voda – 125 ml
  • máslo nebo margarín – 50 g
  • mouka – 75 g
  • vejce – 2-3 ks

Na nádivku budete potřebovat:

  • mascarpone – 250 g
  • smetana (30-33 %) – 70 g
  • moučkový cukr – 70 g
  • vanilkový cukr – 10 g
  • čokoláda a ořechy na pokrytí povrchu

Příprava

  1. Do hrnce nalijte vodu, vhoďte máslo a rozpusťte ho. Když se začne vařit, přisypeme mouku a 2-3 minuty mícháme. Odstavíme z ohně a lžící dále mícháme, aby v těstě nebyly hrudky mouky a vše se promíchalo do homogenní konzistence.
  2. Počkejte, až těsto vychladne, a za stálého míchání do něj rozklepněte jedno vejce po druhém. Můžete použít stěrku nebo mixér. V průměru potřebujete 3 vejce – konzistence těsta by měla být taková, aby nebylo ani husté, ani řídké.
  3. Těsto přendejte do sáčku na vaření a vhoďte je na plech – může to být podložka nebo pergamen. Mezi profiteroly nechte volný prostor, protože při pečení se jejich velikost zdvojnásobí.
  4. Pečte 12-15 minut při 200 C, poté snižte teplotu na 180 C a pečte dalších 15-20 minut.
  5. Na náplň smíchejte mascarpone, smetanu, moučkový a vanilkový cukr. Nožem udělejte na dně otvor a naplňte ho náplní. Vrchní část potřete rozpuštěnou čokoládou a posypte nasekanými ořechy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Každodenní tipy pro každodenní život