Foto: z veřejných zdrojů
Tento recept využívá ingredience, které má doma téměř každý.
Mrkvový koláč je snadno připravitelný dezert, který v sobě spojuje jemnou strukturu, přirozenou sladkost mrkve a chuť koření. Tento recept využívá ingredience, které má doma téměř každý. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube „Kulinarni recepty vid Nadiya“.
Mrkvový koláč s mrkví: jednoduchý recept
Ingredience:
- mrkev – 250 g
- sultánky – 100 g
- vejce – 4 ks.
- cukr – 150 g
- mouka – 150 g
- kvásek – 8 g
- vanilkový cukr – 6 g
Příprava:
- Sultánky na několik minut zalijte horkou vodou, aby změkly. Poté vodu slijte.
- Nastrouhejte mrkev. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky dáme do mísy, přidáme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme mixérem.
- Dále přisypeme mouku, prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Přidáme nastrouhanou mrkev a znovu promícháme.
- Do bílků přidejte sůl a cukr a vyšlehejte je mixérem. Bílky přidáváme do těsta po částech. Nakonec přidejte sultánky.
- Formu na pečení vymažte olejem a nalijte do ní těsto. Pečte při 170 stupních po dobu 45 minut.