Masové košíky se sýrem jsou jednoduchým, ale působivě chutným pokrmem.
Chutné, šťavnaté a neuvěřitelně lákavé masové koše se sýrem si získají srdce každého, kdo je alespoň jednou ochutnal. Toto jídlo, které vypadá efektně, se připravuje poměrně rychle a je ideální pro rodinné večeře i slavnostní tabule.
Kombinace jemného mletého masa, zeleniny a taveného sýra vytváří harmonii chutí, na kterou se jen těžko zapomíná. Díky tvaru v podobě malých košíčků má pokrm nejen lákavý, ale i stylový vzhled, jako by se doma servírovalo v restauraci. A také tento recept, sdílený na stránce samura_cooking, je poměrně univerzální, náplň můžete libovolně měnit a přidávat oblíbenou zeleninu nebo omáčky.
Recept
Složení:
- Mleté hovězí maso 400 g
- Vejce 2 ks.
- Rajče 1 ks
- Červená cibule 2 polévkové lžíce.
- Pepř 2 polévkové lžíce.
- Čerstvé bylinky (koriandr nebo petržel)
- Parmazán
- Tvrdý sýr (čedar nebo mozzarella)
- Rajčatová omáčka 2-3 lžíce
- Hořčice 1 lžička
- Sůl
- Černý pepř
- Italské bylinky
- Sušený česnek
Příprava
- Z mletého masa vytvořte „košíčky“ s malou dutinou uvnitř.
- Dochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a italskými bylinkami. Posypte parmazánem.
- Do středu položte rajče, cibuli a papriku. Chuť zvýrazní trocha čerstvé petrželky nebo koriandru.
- Pokapejte rajčatovou a hořčičnou omáčkou.
- Přidejte velkorysou vrstvu čedaru nebo mozzarelly.
- Pečte v troubě při 180 °C 12-15 minut, dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří lahodnou zlatavou kůrku.
Tipy
- Pro dosažení jemnější chuti můžete smíchat mleté hovězí maso s vepřovým.
- Pokud máte rádi pálivé, přidejte špetku pálivé papriky nebo chilli omáčky.
- Aby si košíčky udržely tvar, můžete mleté maso před pečením mírně zchladit.
Masové košíky se sýrem jsou jednoduchým, ale působivě chutným pokrmem. Snoubí se v nich domácí útulnost a restaurační rafinovanost. A co je nejdůležitější, jejich příprava je snadná i pro začátečníky. Až tedy budete chtít příště překvapit svou rodinu, udělejte tyto košíky.