Foto: z otevřených zdrojů
Jablečné lívance jsou skvělou volbou pro rodinné jídlo.
Do těsta přidejte šťavnatá a voňavá jablka, která dodají lívancům šťavnatost a příjemnou kyselost. Podávejte s medem, kondenzovaným mlékem, zakysanou smetanou nebo jednoduše posypte moučkovým cukrem.
Recept
Složení:
- jablka 2 ks
- pšeničná mouka 1 hrnek
- kuřecí vejce 2 ks
- kefír 250 ml
- cukr 1 lžička.
- kvásek 1 lžička.
- rostlinný olej
- sůl
Příprava:
- Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Mouku prosejeme s práškem do pečiva.
- Vejce vyšlehejte s cukrem a solí. Přilijte kefír, vsypte mouku s práškem do pečiva, vložte jablka, dobře promíchejte a nechte 10 minut při pokojové teplotě.
- Na rozehřátou pánev s rostlinným olejem lžící nalijeme těsto a tvoříme lívance. Smažíme na středním ohni z obou stran dozlatova.
Tip: Všechny ingredience používejte při pokojové teplotě.