Jablečné lívance na kefíru: recept na zdravý dezert

Foto: z otevřených zdrojů

Jablečné lívance jsou skvělou volbou pro rodinné jídlo.

Do těsta přidejte šťavnatá a voňavá jablka, která dodají lívancům šťavnatost a příjemnou kyselost. Podávejte s medem, kondenzovaným mlékem, zakysanou smetanou nebo jednoduše posypte moučkovým cukrem.

Recept

Složení:

  • jablka 2 ks
  • pšeničná mouka 1 hrnek
  • kuřecí vejce 2 ks
  • kefír 250 ml
  • cukr 1 lžička.
  • kvásek 1 lžička.
  • rostlinný olej
  • sůl

Příprava:

  1. Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Mouku prosejeme s práškem do pečiva.
  3. Vejce vyšlehejte s cukrem a solí. Přilijte kefír, vsypte mouku s práškem do pečiva, vložte jablka, dobře promíchejte a nechte 10 minut při pokojové teplotě.
  4. Na rozehřátou pánev s rostlinným olejem lžící nalijeme těsto a tvoříme lívance. Smažíme na středním ohni z obou stran dozlatova.

Tip: Všechny ingredience používejte při pokojové teplotě.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Každodenní tipy pro každodenní život