Co se stane s tělem, když budete jíst hrušky každý den?

Foto: z otevřených zdrojů

Upozorňujeme, že lidem s onemocněním trávicího ústrojí se často nedoporučuje jíst hodně hrušek.

Hrušky jsou bohaté na antioxidanty, jako je vitamin C, vlákninu a další rostlinné látky, které přispívají k celkovému zdraví. Napomáhají trávení, normalizují hladinu cholesterolu a snižují riziko cukrovky a kardiovaskulárních onemocnění, píše Verywellhealth.

1. Zlepšení trávení

Hrušky obsahují 5,5 g vlákniny, což je 22 % doporučené denní dávky, kterou doporučují odborníci na zdraví.

Vláknina má zásadní význam pro zlepšení funkce střev a snížení hladiny „špatného“ cholesterolu. Pomáhají zvyšovat objem stolice a chrání před vznikem kardiovaskulárních onemocnění a cukrovky.

2. Eliminace toxinů

Nutriční složení hrušek podporuje zdravou stolici, která pomáhá odstraňovat toxiny a proplachovat trávicí systém.

Vysoký obsah vody v hruškách a vysoké množství vlákniny a fruktózy působí na trávicí systém projímavě.

3. Snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění

Díky antioxidantům mohou hrušky snižovat riziko kardiovaskulárních onemocnění.

Studie zjistila, že některé antioxidanty v hruškách mohou pomáhat snižovat zánět, snižovat ztuhlost srdeční tkáně.

Kdo si nemůže dát hrušky

Fruktóza však může u některých lidí způsobovat zažívací potíže. Zejména lidem s trávicími problémy se často doporučuje, aby nejedli hodně hrušek. V opačném případě se u nich mohou objevit příznaky, jako je bolest žaludku, plynatost a nadýmání.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Každodenní tipy pro každodenní život